ΧΡΗΣΕΙΣ

Ο Ιταλικός Οίκος Cavatorta, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας. Αξιόπιστα πλέγματα για περίφραξη, κλουβιά, βιομηχανικά φίλτρα, αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εφαρμογές ενίσχυσης τοιχωμάτων σπιτιών/εργοστασίων/ορυχείων, εφαρμογές στην αρχιτεκτονική κήπων, για κατασκευή κιούρτων κλπ.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ο Οίκος Cavatorta επεξεργάζεται και παράγει προϊόντα που φέρουν την ετικέτα: “GreenTouch” (το πράσινο/οικολογικό άγγιγμα), με την οποία διασφαλίζει ανθρώπους και περιβάλλον.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα προϊόντα του Οίκου Cavatorta παράγονται από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που αναφέρονται στις οδηγίες UNIENISO 14001:2004. Το διεθνές αυτό πιστοποιητικό που διαθέτει ο Οίκος, καταδεικνύει την ευαισθησία για το περιβάλλον και την αειφόρο βελτίωση του τελικού προϊόντος, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που επιτρέπουν μια συνετή χρήση των διαθέσιμων πόρων.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΡΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στο εργοστάσιο του Οίκου στο Abruzzi, ο όμιλος Cavatorta εγκατέστησε και τελειοποιεί μια οικολογική παραγωγική επεξεργασία, όπως η ESD (Eco-Sustainable Drawing) η οποία μόλις ολοκληρωθεί, θα οδηγήσει σε μεγάλες βελτιώσεις στην ασφάλεια κατά τη χρήση και το χειρισμό των μεταλλικών ράβδων και των παραγώγων τους, χωρίς να βλάπτουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ CAVATORTA, ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολλά προϊόντα του Οίκου Cavatorta, έχουν επικάλυψη από PVC, που τους προσδίδει μια καλή εικόνα και ταυτόχρονα έχει μια μόνιμη προστασία απέναντι στη διάβρωση.

Όταν η Cavatorta παράγει πλαστικοποιημένα σύρματα και πλέγματα ακολουθώντας τη διαδικασία πλαστικοποίησης GalvaplaxProcess, χρησιμοποιεί μια νέα φόρμουλα σκόνης PVC, την Ecoscor®. Η σκόνη αυτή είναι μη-τοξική και ακίνδυνη στη χρήση, τόσο στην αρχική της μορφή, όσο και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της όταν και απελευθερώνονται αέρια αλλά και ως τελικό προϊόν.

Χάρις το πρωτοπόρο οικο-συμβατό PVC, η Cavatorta έχει τα υψηλότερα ατομικά και περιβαλλοντικά standards.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΡΕΙΑ

Εν κατακλείδι, η Οικολογική συνείδηση της Cavatorta, είναι ο τρόπος με τον οποίο υπάρχουμε, σχεδιάζουμε και ενεργούμε υπεύθυνα.

Ο όμιλος Cavatorta, επέδειξε θέληση να συναντήσει τις ταχέως αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς, χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες αποδοτικά, με ασφάλεια και σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ & ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΜΑΤΟΣ

 

Ένα υψηλής ποιότητας προϊόν απαιτεί και εξίσου υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Ο Οίκος Cavatorta επιλέγει προσεκτικά τις πηγές του wirerod, αγοράζοντας από παραγωγούς της Ιταλίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται ποικίλουν, ανάλογα με τις μηχανικές ιδιότητες που απαιτείται να έχει το τελικό προϊόν.   

Όταν εξελάσσουν σύρματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα (C 0.08% max, Mn 0.45% max, P 0.03% max, S 0.035% max) καθώς και μέτριας περιεκτικότητας (C 0.7% max, Mn 0.7 max, P 0.025% max, S 0.025% max), οι ράβδοι αναλύονται χημικά στο εργαστήριο. Το φορτίο, η ικανότητα επιμήκυνσης, η ακεραιότητα, οι δομές (διάσταση μορίων που αποτελούν τη ράβδο) και η σκληρότητα (επίπεδο μοριακής παραμόρφωσης) εξετάζονται επίσης, ως μέρος του αυστηρού προγράμματος ποιοτικού ελέγχου.

Αφού το υλικό περάσει όλους τους ελέγχους ποιότητας, τότε προχωρά στο στάδιο της εξέλασης. Οι ράβδοι εξελάσσονται στη σωστή διάμετρο και συνεχίζουν προς το στάδιο της επίστρωσης.

 

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

Η μοναδική διαδικασία γαλβανίσματος της Cavatorta «GalvafortProcess», παράγει μια επίστρωση ψευδαργύρου με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα παρόμοια προϊόντα της αγοράς. Το καθαρό ομογενές επίστρωμα μορφοποιεί ένα διπλό φράγμα προστασίας απέναντι στη φυσική και ηλεκτροχημική οξείδωση. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν τη διαδικασία γαλβανίσματος «GalvafortProcess» έχουν εγγυημένη αντισκωριακή προστασία για περισσότερο από 20 χρόνια. Η διαδικασία επίστρωσης «GalvaplaxProcess» που τελειοποιήθηκε από τον Οίκο, σύμφωνα με το UNI-ENISO 10245-2, παρέχει στο προϊόν μοναδική αντισκωριακή προστασία.

Το σύρμα είναι εν θερμώ γαλβανισμένο και κατόπιν ποντίζεται σε μια ειδική δεξαμενή που περιέχει «primer», αυτό επιτρέπει στο PVC να προσκολληθεί τέλεια στο γαλβανισμένο σύρμα. Η πλαστικοποίηση λαμβάνει μέρος σε μια δεξαμενή που περιέχει ένα ρευστοποιημένο χυτό στρώμα PVC για να διασφαλίσει μια καθαρά ομογενοποιημένη επικάλυψη όλης της επιφάνειας του σύρματος. Τα προϊόντα που διέρχονται αυτής της επεξεργασίας, έχουν ελάχιστο χρόνο ζωής τα 10 χρόνια απέναντι στη διάβρωση. Η πιο πρόσφατη μορφή επεξεργασίας που δημιούργησε η Cavatorta, είναι η «GalvatecProcess», η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή σύρματος χαμηλής επιμήκυνσης.

Η επίστρωση ZnAl(Ψευδαργύρου-Αλουμινίου) δίνει στο τελικό προϊόν μοναδική αντοχή απέναντι στη διάβρωση. Επίσης έχει ένα εξαιρετικά λείο τελείωμα που βοηθά στην αποφυγή πιθανών τραυματισμών/ατυχημάτων κατά τη διάρκεια χειρισμού των προϊόντων. Η τελευταία εξέλιξη στην επεξεργασία των συρμάτων/πλεγμάτων, ακούει στην ένδειξη «SeaplaxProcess», η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της «GalvafortProcess» με την «GalvaplaxProcess» δηλαδή δίπλο-γαλβανισμένο και πλαστικοποιημένο σύρμα/πλέγμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν υπερυψηλής ποιότητας και αντοχής στη διάβρωση για το ποιο απαιτητικό περιβάλλον, όπως εκείνο της θάλασσας. 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΓΜΑ

Τα ηλεκτροσυγκολλητά πλέγματα δημιουργούνται από οριζόντια και κάθετα σύρματα, γαλβανισμένα εν θερμώ. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας παραγωγής είναι ένα άκαμπτο και δυνατό προϊόν, με ιδιότητες που δε συναντάμε σε άλλα είδη πλεγμάτων. Μετά τη διαδικασία ηλεκτροσυγκόλλησης, το έτοιμο κολλημένο πλέγμα, μπορεί να γαλβανιστεί εκ νέου (GalvafortProcess- διπλό-γαλβάνισμα) ή και να πλαστικοποιηθεί. Τα στριφτά πλέγματα φτιάχνονται από εν θερμώ δίπλο-γαλβανισμένα σύρματα, που συνδέονται μεταξύ τους συστρεφόμενα προσδίδοντας έτσι στο πλέγμα μια ελαστικότητα, χωρίς να υστερεί σε δύναμη.

Τα σύρματα στα πλεκτά συρματοπλέγματα είναι, είτε εν θερμώ γαλβανισμένα, είτε επιπροσθέτως πλαστικοποιημένα. Τα πλέγματα αυτά έχουν μοναδική ευκαμψία και προσαρμοστικότητα σε όλων των τύπων τα εδάφη. Είναι απλό και εύκολο στην τοποθέτηση. Τα εξάγωνα συρματοπλέγματα, έχουν τρεις στρέψεις και με τη χρήση του ποιοτικά γαλβανισμένου σύρματος, αποκτά μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Είναι πολύ εύκαμπτο και απλό στη χρήση του.

 

Η εταιρεία μας έχει την αποκλειστικότητα εισαγωγής των προϊόντων της Ιταλικής Βιομηχανίας CAVATORTA.

CAVATORTA